Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

"Κάνουν ότι είναι δυνατόν για να αισθανόμαστε ασήμαντοι και να μην γνωρίσουμε τη δύναμη που έχει η οργάνωση και η πάλη. Όταν πραγματικά το μάθουμε και κάνουμε κάτι για αυτό ο φόβος θα αρχίζει να αλλάζει πλευρά"


Σε πέντε μέρες ο Pablo Hasel θα δικαστεί και κινδυνεύει να φυλακιστεί σε 5-12 χρόνια για τους στίχους των τραγουδιών του και τις αναρτήσεις του στο διαδίκτυο. Το Ισπανικό κράτος δείχνει για άλλη μια φορά τον καταπιεστικό και ταξικό χαρακτήρα της αστικής δημοκρατίας που εγκρίθηκε μετά το 1978 και την φρανκικού τύπου διακυβέρνηση της Ισπανίας από τον Ραχόι. Τα παραδείγματα είναι πολλά.


Η πρόσφατη βίαιη κρατική καταστολή του λαού αυτού, με αφορμή το ζήτημα της Καταλονίας, η βίαιες συλλήψεις στις εργατικές και λαϊκές κινητοποιήσεις άλλα και οι διώξεις αγωνιστών. Όπως δηλώνει και ο ίδιος ο Hasel, κατά καιρούς πολλοί καλλιτέχνες και τραγουδιστές αντιμετώπισαν την κρατική τρομοκρατία και καταστολή λόγω των πολιτικών τους πεποιθήσεων και με αφορμή δηλώσεις στήριξης σε λαϊκές κινητοποιήσεις η καταγγελίες φασιστών. 

Καθόλου ξεκομμένα περιστατικά από την συνολική πολιτική της "Ευρώπης των λαών" και της "πολιτισμένης δύσης". Στην Γερμανία διώκονται οι Τούρκοι αγωνιστές της ΑΤΙΚ για τις κομμουνιστικές τους ιδέες. Στην Αμερική δεκάδες αφροαμερικανοί πέφτουν θύματα δολοφονίας από σφαίρες αστυνομικών. Στην Γαλλία που βρίσκεται σε "κατάσταση έκτακτης ανάγκης" διώκονται αγωνιστές απο το Κουρδιστάν. Ενώ στην Ελλάδα είδαμε να γίνονται διώξεις σε όποιον εναντιώνεται σε αυτό το σύστημα με πιο πρόσφατες τις συλλήψεις και τα βασανιστήρια των 9 Τούρκων αγωνιστών-πολιτικών προσφύγων από την αντιτρομοκρατική πριν τον ερχομό του Ερντογάν στην Ελλάδα. 

(τραγούδι του Pablo Hasel για τους αγωνιστές του DHKC)


Είναι φανερό πως το σύστημα θωρακίζεται απέναντι στον "εχθρό λαό"
Είναι η ίδια πολιτική που μακελεύει τους λαούς στην Μέση Ανατολή και γεννά την προσφυγιά.
Η πολιτική του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος. 

 Επιτακτική ανάγκη σε αυτήν την πραγματικότητα οι λαοί να δυναμώσουν τις αντιστάσεις τους απέναντι στο σύστημα της καταπίεσης. Και να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στον  Pablo Hasel. Όχι μόνο επειδή είναι άδικη η δίκη του. Άλλα και γιατί είναι συνολική πολιτική κατεύθυνση. Γιατί πρέπει να εναντιωθούμε συνολικά απέναντι στην πολιτική της φασιστικοποιήσης και της τρομοκρατίας.

και σε αυτόν τον "ρεαλισμό" που πλασάρει το σύστημα έχουν αξία τοποθετήσεις του Pablo Hasel όπως η παρακάτω:


Αλληλεγγύη στον Pablo Hasel











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου