Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Βίντεο του Pablo Hasel



Μετάφραση στα Ελληνικά :

Με λένε Pablo Hasel, είμαι ράπερ και μπορεί να καταδικαστώ σε πάνω από δώδεκα χρόνια φυλάκισης από το ισπανικό κράτος, για  τραγούδια που έχω γράψει και για αναρτήσεις μου στο twitter. Πριν τρία χρόνια είχα καταδικαστεί από το εθνικό δικαστήριο, το οποίο έλαβε χώρα στο φρανκικό δικαστήριο δημοσίας τάξεως, σε δύο χρόνια φυλάκισης γιατί είχα γράψει τραγούδια αλληλέγγυα σε αντιφασίστες πολιτικούς κρατούμενους.
Τώρα στις 1 Φεβρουαρίου του 2018 το ίδιο δικαστήριο θα με δικάσει ξανά. Μπορεί να με δικάσει σε πάνω από πέντε χρόνια φυλάκισης για  τραγούδια μου ενάντια στην μοναρχία, για αναρτήσεις μου στο twitter ενάντια στην αστυνομική βαρβαρότητα και την εξόντωση  φυλακισμένων επαναστατών, όπως αυτή της Isabel Aparicio από ιατρική αμέλεια. Υπάρχουν και άλλες υποθέσεις που εκκρεμούν εναντίον μου, όπως το ότι εξέφρασα τις απόψεις μου και κατήγγειλα έναν ναζιστή ποδοσφαιριστή, και έτσι κατηγορούμαι για έγκλημα μίσους. Εδώ οι αντιφασίστες είναι αυτοί που κατηγορούνται για εγκλήματα μίσους ενάντια στο ναζισμό και όχι το αντίθετο. Η άλλη υπόθεση που εκκρεμεί είναι η καταγγελία μου ότι η τοπική αστυνομία στη Λέριδα κάλεσε ψευδομάρτυρα σε δίκη για να κρύψει το ότι χτύπησαν έναν από τους συντρόφους μας, επειδή κολλούσε αφίσες στους δρόμους για το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση.           

Όπως σας είπα, αυτά τα δύο χρόνια φυλάκισης που ήδη έχω καταδικαστεί  και επιπλέον όλες οι άλλες υποθέσεις που εκκρεμούν μπορεί να με στείλουν για πάνω απ δώδεκα χρόνια στην φυλακή. Η υπόθεση μου δεν είναι η μοναδική. Πριν κάποιους μήνες ο Αlfredo Ramirez πήγε στην φυλακή επειδή έγραψε στο twitter. Άλλοι ράπερς και άνθρωποι που έγραφαν  στο twitter καταδικάστηκαν σε φυλάκιση για τους στίχους τους και τα γραπτά τους. Στο ισπανικό κράτος η ελευθερία του λόγου και πολλά ακόμα δικαιώματα δεν είναι σεβαστά. Μόνο οι φασίστες έχουν το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου, και εύχονται τον θάνατο των προσφύγων, των ομοφυλόφιλων, των αντιφασιστών κτλ. Το βίντεο φτιάχτηκε για να κάνουμε γνωστή την υπόθεση αυτή, όπως και πολλές άλλες, επειδή τα μεγάλα μέσα του καθεστώτος τα καλύπτουν και τους δικαιολογούν  χειραγωγώντας  και κάνοντας πλύση εγκεφάλου. Στην Ισπανία δεν υπάρχει κανένας απολύτως διαχωρισμός τους με τον φασισμό. Για αυτό και δεν ξάφνιασε όλο αυτό που έγινε, όπως ότι  το κόμμα της κυβέρνησης ιδρύθηκε από έναν εγκληματία φασίστα, που τιμάει την Blue Division (σ.μ σώμα του Ισπανικού στρατού επί Φράνκο που τάχθηκε με τους ναζί) που υπηρέτησε στο πλευρό των γερμανών ναζί. Πολλές άλλες χώρες, όχι χαρακτηριστικά παραδείγματα δημοκρατικών επίσης, είναι σοκαρισμένες από το επίπεδο καταπίεσης και την έλλειψη ελευθερίας του λόγου στην Ισπανία. Ακόμα και στην Αμερική, οι ράπερς δεν στέλνονται στην φυλακή για το περιεχόμενο των στίχων τους. Κανένας απο τους φασίστες, βασανιστές ή εκτελεστές  του φρανκικού καθεστώτος δεν πέρασε ουτε μια μέρα της ζωής του στην φυλακή. Ωστόσο υπάρχει ήδη ένας χρήστης του twitter στην φυλακή και πολλοί ακόμα ράπερς και χρήστες του twitter αναμένεται να μπούνε . Εκτός από τους φασίστες και τους συμμάχους τους, αυτό απασχολεί τους πάντες. Είτε θα σταθούμε όλοι μαζί απορρίπτοντας τον ατομικό δρόμο για να παλέψουμε για τα δικαιώματα μας ,είτε θα μας τσακίσουν. Αύριο μπορεί να είναι η σειρά σου να τα βάλεις με την μοναρχία, να καταδικάσεις τη αστυνομική βαρβαρότητα ή να καταδείξεις όσους είναι υπεύθυνοι που η συντριπτική πλειοψηφία δεν έχει μια καλή ζωή. Χωρίς την ελευθερία του λόγου για τον αντιφασισμό, η δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει. Παρακαλώ κοινοποιήστε αυτό το βίντεο ώστε να φτάσει σε όσους περισσότερους γίνεται, ειδικά σε άλλες χώρες και να γίνει ευρέως γνωστό αυτό που συμβαίνει στην Ισπανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου